Személyi és csoportos edzések Etussal

A sport a mozgás mindig része volt az életemnek. Gimnazistaként már aerobik órát tartottam a lányoknak tesi óra helyett. Sokáig csak saját magamat edzettem, formáltam. Később úgy döntöttem, hogy másoknak is szeretnék segíteni a fogyásban, alakformálásban.

Ezért 2009-ben elvégeztem a TFTI aerobik sportoktatói képzését, és elkezdtem Hajdúszoboszlón órákat tartani. Folyamatosan képzem magam, így elvégeztem a Fit-ball, step, zumba, zumbatoning és aqua zumba továbbképzéseket. Jelenleg is tanulok, most a személyi edzői képzésem van folyamatban.

Személyi edzéseket december óta tartok és remek eredményeink vannak a vendégeimmel. Igyekszem minél több emberrel megszerettetni a mozgás örömét, amit úgy érzem, sikeresen csinálok. Fantasztikus érzés látni a vendégeim örömteli arcát, ennél több nem is kell nekem.

Kállai Etus

Zumba

A Zumba a vérpezsdítő, minden testrészt megmozgató, forró latin ritmusokkal, széles körû világtáncokkal tarkított fitness program.

Középpontjában a latin-amerikai táncok állnak, az órákon felfedezhetõk a Salsa, Rumba, Cumbia, Reggaeton, Samba, Flamenco, Hastánc, Afrikai táncok, Calypso, Quebradita, American Mix, Merengue, Bachata, Pop, Tango, Hip-Hop és még sok tánc alaplépései.

A Zumba Dél-Amerikából nevezetesen Kolumbiából származik, megalkotója Beto Perez. A zumba onnan ered, amikor is Beto egyik fitness órájára annyira sietett, hogy otthon felejtette az órára szánt zenéket. Amit csak a finess centerbe érve vett észre. Nem volt mit tennie, az órát meg kellett tartsa, de csak az ő általa kedvelt zeneszámok voltak nála a kis MP3 lejátszóján, nevezetesen a tradicionális Latin salsa és merengue. A helyzet kihívás elé állította a fitness edzőt, improvizálnia kellett az alapvetően nem fitnessre tervezett zenékkel és mozdulatokkal. Az óra után többen odamentek hozzá, hogy ha nem túl nagy kérés akkor többször is tartson ilyen órákat. És így megszületett a Zumba Fitness-Party.

10 év alatt olyan hatalmas népszerűségre tett szert, hogy ma már világszerte hódolnak az őrületnek, egyre másra kerülnek ki az oktatók és hozzák el nekünk az önfeledt szórakozást és a fergeteges latin ritmusokat. Először Dél-Amerikát hódította meg az õrület, majd USA következett mely egy hatalmas nagy elõre lépést jelentett, egyértelmű volt ezek után a siker. USA szerte több ezer oktató várja az embereket nap mint nap hogy hatalmas latin-party közepette formálják testüket, tartsák kordában azt.

zumba

Alakformáló aerobic

Az óra 10 perces bemelegítéssel indul, majd ezt követően a mozgás a nagyobb izomcsoportokat célozza meg. A gyakorlatok hatékonyságát a gyakori ismétlésszám adja. Az órákon a hatás fokozásáért különféle eszközökkel is dolgozhatunk, például előkerülhet a gumikötél, vagy kéz- és lábsúlyzó. Rendszeres edzéssel feszes és izmos testalkatot érhetünk el.

Step aerobic

Az aerobic egyik legnépszerűbb változata a step aerobic. Gyors elterjedését a lépcsőn végzett gyakorlatokkal elért magasabb kalória-felhasználásnak, zsírégetésnek köszönheti. Előnye, hogy az óra végre egy jól összerakott koreográfiát sajátíthatsz el, így könnyebb és élvezetesebb a mozgás, hiszen olyan, mintha táncolnál. A kiváló zsírégetés mellet nem csupán az állóképességedet növeli, de emellett kíméli az ízületeidet is. Lényege a steppadra való fel és lelépések sorozata. Az aerobik fajták közül ez jár a legkevesebb sérülésveszéllyel, ráadásul a legkritikusabb helyeket formálja, hiszen a célterület a comb és farizom.

Mindamellett, hogy a nem kívánt súlyfelesleg hatásosan csökken, a lábak és a farizom is erősödik, formálódik. Sokan a még nagyobb izzadás, illetve súlyvesztés miatt vastag, meleg ruhákat öltenek ezekre az órákra. Ettől azonban nem lehet jobban lefogyni! Ezzel csak a test hőszabályozásának zavarát, a folyadékvesztést és a kiszáradást segítjük elő.

 

Fitt-ball

Minden túlzás nélkül állítom: a Fitt-Ball egy csodaeszköz. Izgalmassá teszi az edzést, formájából adódóan folyamatos korrigálásra, egyensúlyozásra készteti izmaidat, így a főbb dolgozó izmok mellett egy sor további izom is megteszi a magáét. Szinte észrevétlenül bekapcsolódik a hasizom, a hátizom, a belső comb.

Ha kezdő vagy, csak 1 kört ajánlok, ha haladó, akkor kettőt. Kismamáknak könnyített tornát javaslok a gimnasztikai labdán. Akkor hajrá, labdára fel!

 

X-training

Az X-Training Crossover Fitness a világban nagy népszerűségnek örvendő bootcamp, azaz kiképző tábor jellegű edzéseknek egyik különleges verziója.

Az edzésprofilok jellemzője a gazdag eszközválasztás, a kardio és erőelemek változatos alkalmazása, az erőteljes edzői motiváció. Ezekből az elemekből rendkívül változatos edzésprogramok alakíthatóak ki és különlegesen színessé varázsolhatod az edzői munkádat.

Kállai Etus power plate singleA  Power Plate

A Power Plate jelenleg több mint 100 országban érhető el, 10 éves tapasztalattal használják elismert orvosok, élsportolók és hírességek. Ezen felül több millió elégedett felhasználója van a Power Plate-nek.

A Power Plate technológia alapjait a 60-as években az orosz űrhajósok használták, hogy ellensúlyozzák a súlytalanság hatásait. Legfontosabb volt a csontsűrűség csökkenésének elkerülése az izomtömeg megtartásával.

Évekkel később, Guus van der Meer, a holland olimpiai csapat edzője úgy döntött, hogy továbbfejleszti ezt a módszert, így született meg 2000-ben az első Power Plate berendezés.

A Power Plate edzés közben kifejtett erő alapja a gyorsulás.

Newton alaptörvénye: F=ma alapján, a kifejtett erőhöz nem a tömeg tényezőt, hanem a gyorsulási faktort használja.

A 3 dimenziós vibráció által létrejövő intenzív izom összehúzódások, akár testünk tömegének ötszörösével is hatnak az izmokra. Ez a stimuláció lehetővé teszi a 98%-os kapacitású izommunkát.

 

A Power Plate edzés, mint valódi sport

A Power Plate edzések személyi edzővel zajlanak, így biztonságosan  és hatékonyan lehet elérni a lehető legrövidebb idő alatt a kívánt  eredményt.

Etus Power plate csoport

A heti 2-3 alkalom az ideális, hogy a képzett edzővel a fejlődés megfelelő legyen. Az edzések intenzitását a gép beállításainak változtatásával (frekvencia, amplitúdó, idő) és a gyakorlatok nehezítésével érjük el.  A Power Plate edzések lehetnek erőnövelő, zsírégető, tonizáló, lazító, regeneráló vagy feszesítő edzések.

 

A zuglói Power Plate stúdióban most bevezető árakkal várunk benneteket:
Power Plate edzés 30 perces 1500 Ft; Premium edzés 60 perces 2500 Ft

 


Nyílt nap

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, mozogni vágyót a Kállai Etus power plate és személyi edzői studióban január 20-án. Kipróbálhatod a power plate edzést, csoportos köredzést, de akár egy személyi edzést is, ha az jobban tetszik neked. Életmód és étrendtanácsadást, valamint testzsír mérést is csinálunk. Ezen a napon kedvezményes bérletakcióval is várunk. Mivel a létszám korlátozott, kérlek jelentkezz be a 06 30 732 8048 vagy 06 70 360 7070 telefonszámon vagy e-maiban : etuskll78@gmail.com

EDZŐ

Kállai Etelka

személyi edző, fitnessz instruktor

VISSZAJELZÉSEK

Eddig  csak Etus tudott nekem izomlázat csinálni 🙂 a csapat, koreográfia isteni a hangulattal együtt. Érdemes kipróbálni! (Judit)

Nagyon szuper volt az órád, sokkal színvonalasabb mint más Zumba órák. Szerencsére nem voltak bonyolultak a lépések ezért tudtam én is csinálni. (Boglárka)

Nagyon jó volt a zumbaparty! Kipurcantam, de minden percét élveztem! Örülök, hogy elmentem. (Zsike)

ESEMÉNYEK

Zumba a Szabadság hídon II.

Nagyon sok szeretettel várok minden zumbázni vágyót, zumba őrültet ismét a lezárt Szabadsághídra egy két órás zumbázásra. Oktatók készüljetek, ismétlünk és persze várom a többi zumba oktató jelentkezését is!

Az esemény facebook oldala itt.

Lupa Zumba szombatonként

Minden szombaton csoportos edzések a Lupa Sport Club szervezésében. Kállai Etus zumba csoportos edzése 17.45 és 18.30 között.

Kérjük, előre jelezd részvételi szándékodat emailben (lupasport@lupato.hu) vagy Facebookon. A csoportos órákra a jegyeket a Lupa Sport Club sportkölcsönzőjében – közvetlenül a centerpálya mellett – tudjátok megvásárolni 1.000 Ft/fő/csoportos óra áron. Az órákon limitált létszámú sporttárs tud részt venni, az előzetesen regisztráltak elsőbbséget élveznek. A csoportos órákat követően a LUPACABANA bárban tartunk zenés, táncos kikapcsolódást, sportoljatok, bulizzatok velünk, minden szombaton.

Az esemény facebook oldala itt.